Hallonsemifeddo med chokladmaräng



Oh detta receptet måste jag bara pröva låter så himla somrigt och gott. Hittade detta recept på Aftonbladet

Hallonsemifeddo med chokladmaräng:

Maräng:
1 dl äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk kakao
40 g mörk choklad 64-70%

Semifeddo:
200 g hallon
0,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 st äggvita
0,66 dl florsocker



Tillagning:

1. Marängerna: Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och värm marängsmeten till 55-60 grader under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet vispa marängen med elvisp till den kallnat. Tillsätt kakao.

2. Smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.

3. Klicka ut marängerna med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 25-30 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

4. Semifeddon: Koka ihop hallon och socker ett par minuter. Låt hallonen kallna.

5. Vispa upp grädden. Vispa upp äggulorna med florsockret. Vispa upp äggvita i en bunke för sig. Rör ner hallonen (spara ett par matskedar) i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och äggvitan.

6. Häll upp glassen i en skål och varva ner de sparade hallonen så att glassen blir lite marmorerad. Sätt in skålen i frysen i 4-5 timmar.

7. Ta ut semifeddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska ätas. Servera med chokladmarängerna och färska hallon.

LYCKA TILL





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0